РАЗКАЗВАМЕ МЕЧТИ ЕПИЗОД 1 - Народно читалище Нови Хоризонти 2009 гр. Перник

РАЗКАЗВАМЕ МЕЧТИ ЕПИЗОД 1

НЧ „Нови хоризонти 2009“ изпълнява проекта „Разказваме мечти с рисунка и песен“, финансиран от Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria Договор номер LI159-22 по Програма: Подкрепа на частни организации в областта на любителското изкуство/сесия 2021 . По проекта се провеждат творчески занимания по изобразително изкуство в школа „Синьо лято“ и по съвременно певческо изкуство в школа „София – the voice“ в два периода. Всеки от периодите ще приключи с продукция – концерт, изложба и работа на открито в публичен пърформънс с приобщаване и предостяване на възможност на публиките към творчески занимания и изява.

Първото публично събитие „Разказваме мечти с рисунка и песен“ Епизод І – празник по повод международния ден на детето се проведе на 1 юни 2022 от 10:00 часа в градинката зад паметника на Кракра Пернишки. Програмата включваше: изложба на открито на участниците в Школа „Синьо лято“; занимания по рисуване за деца и младежи от Перник; концерт на участниците в Школа „София – the voice“; микрофонът е ваш - изяви на деца и младежи от Перник; в ритъма на латино танца с Хараламбос Агапио и компания от Сдружение ПАМБОС ДАНСИНГ ЦЕНТЪР – пърформанс.

Деца от публиката оцветиха буквите от заглавието, които се превърнаха в декор на импровизираната сцена. Творбите на участниците в школа "Синьо лято" предизвиката интереса на публиката. С изпълненията си на откритата сцена изпълнителите от школа „София – the voice“ предизвиката овациите на публиката. Черешката в програмата бе гостуването на танцьорите от ПАМБОС ДАНСИНГ ЦЕНТЪР, които повишиха градуса на настроението в празничния първи юни.

Творческата работа в школите по вокално изкуство и графика продължава във втория етап на проекта, който стартира на първи юли. Втората изява на участниците е в публично събитие на открито на 15 септември в 16:00 часа.

 


 

Партньори