НА ПРАЗНИКА НА СЕЛСКО ХОРО С ПЕСЕН - Народно читалище Нови Хоризонти 2009 гр. Перник

НА ПРАЗНИКА НА СЕЛСКО ХОРО С ПЕСЕН

С изпълнение на селско хоро на песен любители от състава на ЖФПГ „Седмошарица“ при НЧ „Нови хоризонти 2009“ се представиха в Надиграването „Дръж се земьо, граовец те гази! Празник на селското хоро в Пернишко.“, който бе организиран от СНЦ „Локално наследство“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по Програма: Подкрепа на частни организации в областта на любителското изкуство/сесия 2021, Договор № LI159-60. Празникът се проведе на 20 април 2022 година в Двореца на културата в Перник.

Любителският състав от певческата група представи изпълнение на селско хоро на песен – граовската „В наше село“, изпълнена от солистката на състава Райка Йорданова под съпровода на гъдулка на Димитър Митов. Съставът се надиграва с игроорците от читалището в село Дивотино.

Изпълнителите се присъединиха към общото хоро на участниците в събитието. За представянето им Председателят на СНЦ „Локално наследство“ д-р Милена Любенова ги удостои с грамота за участие в надиграването и Плакет на сдружението за опазване и популяризиране на традиционната култура.

Партньори